marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« arhiva Economic

Să vorbim despre banii tăi

19 mai 2016
Publicitate

Ce înseamnă a investi banii? E o întrebare pe care mulţi dintre noi ne-o punem, atunci când ne gândim la viitorul nostru financiar. Mulţi alegem varianta unui depozit bancar, însă dobânda în acest caz este una mică. Specialiştii ne sfătuiesc să ne îndreptăm investiţiile spre bursă. Ce înseamnă bursa, cum se investeşte pe bursă şi, mai ales, cum se scoate profit de pe bursă, asta vor explica unii dintre cei mai renumiţi analişti ai pieţei de capital din România. Ei vor veni la evenimentul intitulat sugestiv "Banii Tăi Expo", eveniment care va avea loc la Bucureşti, pe 27 şi 28 mai.

Cel mai potrivit loc în care se va muta pentru câteva zile piaţa bursieră va fi Piaţa Universităţii. În aer liber, vor fi gata să ofere informaţii despre moduri inteligente de investiţie a banilor, diverşi brokeri, analişti şi reprezentanţi ai unor instituţii de profil. Toţi vor veni la "Banii Tăi Expo" între 27 şi 28 mai. Ei vor explica românilor ce este bursa şi cum vă puteţi folosi de ea. Potrivit statisticilor, românii preferă depozitele bancare, însă bursa de la Bucureşti nu trebuie deloc ignorată.

DANIELA ŞERBAN, director de Comunicare BVB - România oferă în acest an cele mai mari randamente ale dividendelor din lume, practic, dacă vorbim despre cele mai tranzacţionate companii de pe BVB, randamentul de doar din dividende este de 9%.

Dividendul ar fi oarecum similar cu ţinerea banilor într-un depozit bancar. Cumperi acţiuni la companii profitabile, iar apoi aştepţi an de an să încasezi banii din profitul care se împarte acţionarilor. Ca şi cum ai pune banii la bancă şi aştepţi să îţi intre dobânda.

DANIELA ŞERBAN, director de Comunicare BVB - Suntem convinşi că mult mai mulţi români ar investi pe bursă dacă ar avea cunoştinţele necesare şi asta încurajăm şi noi, să se informeze asupra alternativelor de investiţii.

Deschizând uşa bursei, accesaţi o mulţime de instrumente. Dincolo de profitul obţinut din cumpărarea de acţiuni româneşti la preţ mic şi vinderea lor la preţ mare, la BVB mai sunt tranzacţionate şi obligaţiuni municipale, unităţi la fonduri de investiţii şi chiar acţiuni ale prestigioaselor companii străine.

La Banii Tăi Expo vor veni şi specialişti din Ministerul Finanţelor, cu prezentări despre titlurile de stat, Banca Naţională a României, administratori ai unor fonduri de investiţii şi ai unor fonduri de pensii.

Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau