logo
Prima Pagina > Retete > Horia Virlan recomanda: Vinete umplute

Horia Virlan recomanda: Vinete umplute
Publicitate

 

Vinete umplute cu sote de legume si branza Feta, pentru 4 persoane

 

 

 

 

        Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • Un dovlecel taiat cuburi
  • Un ardei gras rosu, taiat cuburi
  • Un catel de usturoi tocat
  • O ceapa medie, tocata
  • 200 g de branza Feta, taiata cubulete
  • 2 rosii coapte, taiate felii
  • ½ legatura de patrunjel tocat
  • 3-4 frunze de busuioc tocate
  • O cana de supa limpede de legume
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Un pahar de iaurt gras


Mod de preparare:


   Taiati vinetele in doua de-a lungul, taiand si coada in acelasi fel. Scobiti vinetele si tocati pulpa acestora. Incingeti cuptorul la 180°C si asezati vinetele pe o tava unsa cu ulei cu scobitura in sus si coaceti-le timp de 10-12 minute.
    In timp ce vinetele se coc, incingeti o craticioara cu ulei si sotati ceapa usor, apoi adaugati ardeiul gras, vinetele si dovleceii, iar spre sfarsit adaugati usturoiul. Aveti grija sa sotati legumele la foc mediu pentru a nu se arde. La sfarsit asezonati si presarati patrunjel tocat.
    Scoateti vinetele din tava si lasati sa se raceasca putin. In acest timp amestecati soteul de legume cu branza Feta si umpleti vinetele. Acum asezati vinetele in tava si turnati supa de legume, in asa fel incat lichidul sa fie cam de un deget adancime. Tapetati vinetele cu felii de rosii si apoi coaceti in cuptor, la temperatura de 180°C, timp de 12 minute.
    Se serveste cu paine prajita sau lipie si stropit cu iaurt gras.

Comentarii
Nume:


Email:


Comentariu*:




* - campuri obligatorii
Piure de cartofi dulci cu raţă confiată Piure de cartofi dulci cu raţă confiată
Orasnice - biscuiţi de casă Orasnice - biscuiţi de casă
Fiesta Gustului: Royal Mix cu omletă de creveţi Fiesta Gustului: Royal Mix cu omletă de creveţi
Nicoleta Luciu dansează din buric la Cireaşa de pe Tort Nicoleta Luciu dansează din buric la Cireaşa de pe Tort
Xonia găteşte „mâncare chinezoaică”, la Cireaşa de pe Tort Xonia găteşte „mâncare chinezoaică”, la Cireaşa de pe Tort
Andreea, Şerban Copoţ, Ştefan Stan şi Tili Niculae: weekend cu scântei, la Cireaşa de pe Tort Andreea, Şerban Copoţ, Ştefan Stan şi Tili Niculae: weekend cu scântei, la Cireaşa de pe Tort
Ştefan Stan Ştefan Stan
Iulia Albu Iulia Albu
Nicu Datcu Nicu Datcu

Contact FAQ