logo
Prima Pagina > Retete > Horia Virlan recomanda: Pasca de Paste

Horia Virlan recomanda: Pasca de Paste
Publicitate

Pasca de Paste

 

Ingrediente:

 

Aluat:

  • 300 g de aluat de cozonac – fiecare il face cum stie ( greu de framantat )
  • 2 linguri de unt pentru uns


Umplutura:

  • 300 g branza de vaci
  • ½ pahar zahar (sau dupa gust)
  • O lingura de faina
  • Un praf de sare
  • O lingura mare cu stafide
  • 2 oua + unul pentru uns pasca
  • O lingura de unt
  • ½ pahar smantana dulce
  • Mirodenii: scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie sau de portocala.

 

Mod de preparare:

 

Se amesteca toate ingredientele.
Se unge o tava potrivita, (de forma rotunda sau cu margini striate) cu unt si se intinde aluatul cat sa tapeteze tava. Aveti grija ca marginile sa dea pe afara, in asa fel incat sa poata acoperi umplutura ce o veti turna in tava. Dupa ce ati umplut tava si ati acoperit-o, formati cu resturile de aluat un snur impletit si asezati-l de jur-imprejurul pascai.
Coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 45 de minute.

Comentarii
Nume:


Email:


Comentariu*:




* - campuri obligatorii
Piure de cartofi dulci cu raţă confiată Piure de cartofi dulci cu raţă confiată
Orasnice - biscuiţi de casă Orasnice - biscuiţi de casă
Fiesta Gustului: Royal Mix cu omletă de creveţi Fiesta Gustului: Royal Mix cu omletă de creveţi
Ştefan Stan găteşte, invitaţii comentează, azi la Cireaşa de pe Tort Ştefan Stan găteşte, invitaţii comentează, azi la Cireaşa de pe Tort
Tili Niculae a gătit ca o doamnă, la Cireaşa de pe Tort Tili Niculae a gătit ca o doamnă, la Cireaşa de pe Tort
Tili Niculae deapănă amintiri din bucătărie, de la 19:30, la Cireaşa de pe Tort Tili Niculae deapănă amintiri din bucătărie, de la 19:30, la Cireaşa de pe Tort
Iulia Albu Iulia Albu
Nicu Datcu Nicu Datcu
Emilia Dorobanţu Emilia Dorobanţu

Contact FAQ