marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« lista interviuri

Sabrina Valeriu de la “Ce gândesc femeile”, pasionată de animale

Pe Sabrina Valeriu o puteţi vedea de luni până vineri, la ora 16.30, în emisiunea „Ce gândesc femeile”, la Prima TV. O mare iubitoare de animale, Sabrina ne povesteşte despre relaţia ei cu necuvântătoarele care i-au făcut viaţa mai frumoasă.
 

Rep: De unde pornește pasiunea ta pentru animale?
Sabrina Valeriu: Sunt o mare iubitoare de animale, dar căţeii sunt preferaţii mei. De mică am crescut înconjurată de ei. Aveam întotdeauna doi: unul mic, pe care îl ţineam în casă, şi unul mare, de curte. Asta e "reţeta" familiei noastre.

Rep:
Ce prieteni necuvântători ai avut de-a lungul vremii?

Sabrina Valeriu: De-a lungul timpului am avut tot felul de animale, de companie (sau nu), de la broaşte râioase, şopârle, melci şi broaşte ţestoase, până la peruşi şi căţei. Mama mereu se întreba cu groază ce fel de animal aveam să mai aduc acasă, după lungile mele perindări prin Agronomie sau Pepiniera. Trebuie să recunosc că broaştele râioase i-au pus capac!

Rep:
Ce prieteni ai acum acasă?

Sabrina Valeriu:
Acum am doi peruşi şi un căţel minunat, care îmi ocupă tot timpul liber, Benji.


Rep: Povestește-mi despre ei. Cum au ajuns în viața ta și cum ți-au schimbat-o?

Sabrina Valeriu: Peruşii au 4 ani, sunt foarte simpatici şi voioşi. Îmi umplu casa de voioşie, e o plăcere să le aud ciripitul dimineaţa, atât timp cât e o oră rezonabilă! Cu Benji, e o altă poveste. În clasa a X-a am rămas fără companionul nostru, tot un brac german, ca şi Benji. Am suferit atât de mult dupa el, încât am avut nevoie de nişte ani buni ca să putem lua altul. Dar de doi ani a apărut Benjamin, care ne-a ridicat moralul incredibil de mult. Nu pot să exprim în cuvinte bucuria pe care o simt atunci când îl văd cum la oră fixă mă aşteaptă la poartă. Avem o relaţie foarte strânsă, care creşte pe măsură ce trece timpul.

Rep: Cum te întâmpină când vii acasă după o zi de muncă?
Sabrina Valeriu: Avem un ritual special. Cum intru pe poartă, ma pupă, după care controlează ce am în geantă (de cele mai multe ori am câte un os pentru el). Dupa ce îşi revendică "premiul", mă miroase să vadă pe unde am fost şi cu cine, eventual. Mă face să mă simt ca şi cum aş fi la control în aeroport.

Rep: Cu ce „surprize” memorabile te-au așteptat?

Sabrina Valeriu: Anul trecut, când Benji trecea prin "pubertate", de fiecare dată când veneam acasă, vedeam jaf în faţa ochilor. Ghivecele cu flori erau preferatele lui, iau eu ajunsesem să le urăsc din tot sufletul. Să încerci să aduni tot pământul de pe un covor pufos - mirific, exact aşa plănuiam să-mi petrec serile după muncă.

Rep: Au toată casa la dispoziție sau au locurile lor bine stabilite?
Sabrina Valeriu: Benji are toată curtea la dispoziţie şi o terasă interioară, unde doarme în fotoliul lui.

Rep: Ce tabieturi au?

Sabrina Valeriu: Are un tabiet foarte simpatic, dar un pic costisitor, l-am învăţat noi prost. De fiecare dată când ies din casă, trebuie să am un biscuit special pentru căţei la mine, pentru că altfel se uită la mine ca un milog şi se supără dacă nu-i dau nimic.

Rep: Care sunt cele mai tandre dovezi de iubire ale lor?
Sabrina Valeriu: Nu pot spune că Benji este un căţel foarte tandru, pentru că este încă puiuţ. Dar de fiecare dată când sunt tristă sau mă supăr pe el, vine încet încet spre mine şi încearcă să mă facă să-l iert sau să mă binedispună.

Rep: Pentru cei care nu au încă animale, spune-ne, te rog, cum îți pot schimba ele viața.
Sabrina Valeriu: Cred că trebuie să te gândeşti foarte bine înainte de a-ţi lua un animal de companie, mai ales un câine, pentru că e nevoie de timp şi dedicare pentru a-l creşte. Trebuie să analizezi foarte bine dacă îţi permiţi să întreţii un animal, atât financiar, cât şi psihic. La fel ca într-o relaţie cu o persoană, e clar că vei investi sentimente şi energie. La început poate fi greu, dar din punctul meu de vedere, merită. Animalele au capacitatea de a ne absorbi energiile negative, de a ne ajuta, involuntar, să trecem peste nişte momente grele. Cel mai frumos lucru este că, pe masură ce "creşteţi" împreună, relaţia dintre stăpân şi animal se aprofundează, începeţi să vă înţelegeţi din priviri, aşa cum se întâmplă şi în relaţiile dintre oameni.

Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau