marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« lista interviuri

Remus Nica despre începuturile carierei sale

Cum a început pasiunea dvs. pentru gătit? Povestiti-ne despre începuturile carierei. Cine v-a ajutat cel mai mult?
Pasiunea pentru gătit a început odată cu cariera mea. Am avut șansa să lucrez cu câțiva dintre marii bucătari ai Franței şi, văzând minunatele feluri de mâncare pe care le pregăteau, este imposibil să nu îţi doreşti să înveţi. Am început în Paris, livrând legume chinezeşti timp de două-trei luni, după care am fost angajat la hotelul Plaza Athenée. Directorul restaurantului, Werner Kushler, mi-a acordat o șansă angajându-mă, deși vocabularul meu în franceză era foarte limitat. Am început ca ajutor, făcând cu schimbul, în bucătărie, la bar sau la servit, ceea ce mi-a permis să văd de la început diversitatea acestei meserii.


Vă mai amintiţi ce aţi gătit prima oară şi v-a ieşit foarte bine?
Da, cred că una dintre mâncărurile reuşite a fost Blanquette de Veau.

Care a fost cea mai grea perioadă prin care aţi trecut?

Cea mai grea perioadă a fost după căderea turnurilor din New York, când aveam deja două restaurante la Paris. Ca urmare a crizei de atunci, pot spune că a fost extrem de dificil.


Cum a fost în perioada în care aţi stat la Paris?
Am locuit timp de 21 de ani la Paris, şi aceea a fost perioada în care am devenit bărbat. Copii, muncă, responsabilități… A fost o perioadă frumoasă!

Ce preparate vă ies cel mai bine?
Îmi place să gătesc pe baza de carne la felul principal, dar mă descurc şi cu produsele de mare.

Cum s-a născut colaborarea cu emisiunea Cireaşa de pe tort? Cum vă înţelegeţi cu Dezbrăcatu’? 
Am fost chemat la un casting, unde l-am cunoscut şi pe Dezbrăcatu’, cu care m-am împrietenit imediat. Având amândoi o fire deschisă, a fost foarte ușor. La Prima TV sunt înconjurat de o echipă de profesionişti, iar atmosfera la filmări este foarte plăcută. 

Cu ce vă ocupaţi în afară de această emisiune? Am înţeles că aveţi câteva afaceri.
Dincolo de emisiunea “Cireaşa de pe tort”, sunt partener la Vintage şi Finnish, din Bucureşti, şi Vintage din Braşov.

Sunteţi căsătorit? Vă place ca partenera de viaţă să vă gătească sau dvs sunteţi şeful în bucătărie?
Nu sunt căsătorit şi da, îmi place ca partenera de viaţă să-mi gătească, dar o fac şi eu cu mare drag. Sau mai bine zis, o voi face! Pentru moment, nu există nimeni, din păcate, cu care să împart bucătăria. (râde)

Aveţi copii? Lor le gătiţi?
Am trei copii minunați. Anais are 23 de ani şi este masterandă la Strasbourg. Hugo are 17 ani şi se pregătește pentru bacalaureat anul acesta, iar Alexandru e mezinul meu sportiv care visează să devină campion la tenis, pasiune pe care o avem amândoi. De fiecare dată când am ocazia, le gătesc, bineînțeles.

Aţi folosit vreodată “arma” gătitului ca să impresionaţi o femeie?
Am gătit cu drag pentru cei pe care i-am invitat la masă, dar nu am folosit gătitul pentru a impresiona.
 

Sursa: TV Mania

Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau