marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« lista interviuri

Florentina Opris se reculege in Tibet

Florentina Opris descopera Tibetul impreuna cu renumita exploratoare Uca Marinescu! Inainte de plecare, vedeta Prima TV acorda un mini-interviu publicatiei Reder's Digest.

Draga Florentina, ce speri sa gasesti in Tibet?







Imi doresc sa descopar in vechiul regat Sikkim si in Himalaya stilul de viata al celor din aceste tinuturi. Ma refer la alimentatie, la modul de tratare a diverselor afectiuni, dar si lucruri legate de spiritualitate. Sper sa gasesc oameni minunati, locuri deosebite si multe noutati pe care sa le asimilez si sa te transmit mai departe telespectatorilor mei.

Cat de multe stii despre alimentatia tibetanilor si cum crezi ca poate ea fi adaptata la stilul de viata al romanilor?



Stiu din auzite, si din ce am mai citit, ca au o alimentatie echilibrata si bazata in mod special pe alimente cu o incarcatura nutritionala foarte mare,
pe care le prepara putin.


Si chiar, cum e hrisca? Ne poti da o reteta simpla de preparare?

De hrisca am auzit pentru prima oara in urma cu multi ani, de la profesorul Ovidiu Bojor, care a fost in Himalaya in anii ‘70. Consum
aproape zilnic, pentru ca are un continut ridicat de aminoacizi, dar si de fier, zinc si seleniu. Hrisca are un gust foarte placut si se prepara usor.
Se fierbe 4-5 minute, se poate gati ca si orezul, dar mie imi place sa o amestec cu seminte de susan, doveleac, floarea-soarelui, nuca si miere. Se digera rapid si are o valoare nutritionala de exceptie.

Sursa: Reader’s Digest
Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau