marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« lista interviuri

Cornelia Marin nu crede în diete „ca la carte”

Nutriţionista emisiunii „Ajutor! Vreau să slăbesc!” ne îndeamnă – în revista “TV Satelit” – să alegem o dietă personalizată când vrem să dăm jos kilogramele nedorite.
 
Ce înseamnă proiectul de la Prima TV pentru dvs.?

O provocare, înainte de toate! Întâmplarea a făcut să consiliez ani de zile oameni de afaceri, din showbiz sau politică, şi mai puţin persoane cu venituri mai mici. Această emisiune m-a determinat să caut soluţii şi pentru bugete mai mici.
 
Care sunt cele mai întâlnite greşeli pe care le fac cei care vor să se apuce de o dietă?
 
Lipsa disciplinei, dar mai ales a răbdării. Oamenii vor rezultate rapide cu un minim de efort. Au de multe ori pretenţia ca organismul lor să reţină doar efortul şi să nu ia în calcul abaterile, adică să ne bucurăm de lucrurile bune şi să nu suportăm consecinţele greşelilor.
 
Ce ar trebui să eliminăm de mâine din alimentaţia noastră pentru a avea un regim de viaţă sănătos?

Făina albă, zahărul, grăsimile de proastă calitate, mezelurile, preparatele care nu sunt gătite corect, lactatele procesate prea mult şi cu ingrediente care nu au legătură cu ceea ce presupune produsul respectiv, orice aliment care are pe etichetă elemente necunoscute.
 
Dvs. ce mâncăruri/băuturi ocoliţi mereu?

Eu am o alimentaţie sănătoasă şi evit să cumpăr preparate din comerţ. Caut materii prime de calitate bună şi foarte bună, în functie de ce oferă piaţa, şi din acestea îmi pregătesc tot ce am nevoie pentru o alimentaţie echilibrată. Sunt adepta principiului: „mai bine îmi petrec timpul cu informarea, aprovizionarea corectă şi gătitul, decât cu achiziţionarea produselor de-a gata”. 
 
Aţi avut vreodată probleme cu greutatea?

Da. Aşa am început să fiu preocupată de alimentaţie şi de tot ceea ce implică un stil de viaţă echilibrat. Prima oară, am avut probleme de greutate la 14 ani. Apoi am oscilat cu greutatea de mai multe ori, până am învăţat exact ce nevoi are organismul meu. Alimentaţia sănătoasă este o preocupare a mea de 26 de ani.
 
În afară de „Ajutor! Vreau să slăbesc!”, în ce alte proiecte mai sunteţi implicată?

Sunt mai multe, dar cel mai apropiat sufletului meu este proiectul „Veve Kids”, pe care îl dezvolt din octombrie 2013 şi care mi-a redat speranţa legată de educaţia copiilor. În fiecare săptămână am ore cu copii între 4 şi 10 ani, unde învăţăm despre alimente, natură şi tot ce presupune un stil de viaţă echilibrat. Împreună gătim reţete sănătoase. Copiii sunt înebuniţi după aceste întâlniri şi învaţă foarte repede, fără să se plictisească, o mulţime de lucruri din lumea alimentelor sănătoase.
 
Daţi-ne trei sfaturi pentru o cură de slăbire ca la carte!
 
Nu cred în cura de slăbire „ca la carte”. Cred doar că din miile de diete trebuie să o găseşti pe cea care se potriveşte organismului tău. Trebuie să înţelegi că gustul sau poftele nu îţi dictează viaţa, ci invers, şi că disciplina şi ambiţia sunt elemente fără de care o dietă nu poate face parte din viaţa ta pe termen lung.
 
Cât de importantă e dieta alimentară şi cât de importante sunt exerciţiile fizice?

Amândouă sunt la fel de importante! Vrei să fii sănătos şi să ai silueta dorită, trebuie să acorzi importanţa cuvenită ambelor aspecte.

Sursa: TV Satelit
 
 
Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau