logo
Prima Pagina > Bucatar
Remus Nica

Publicitate

De mic mi-a plăcut poezia şi scriam versuri destul de mult, pentru oricine era dispus să mi le asculte”, povesteşte noul Chef de la “Cireaşa de pe tort”. 

Remus a copilărit la Galaţi şi îşi aduce aminte de momentele fericite ale acelei perioade. “Îmi plăcea faleza Dunării primăvara, când totul se trezea la viaţă. Vara mergeam cu prietenii peste Dunăre, cu cortul, şi acolo imitam cenaclul Flacăra, mai să ne spargem plămânii! Culegeam raci şi îi mâncam doar fierţi, aşa, cu maioneză. Erau delicioşi!” 

După încheierea stagiului militar, în vara anului 1989, Remus a reuşit să fugă din România, ajungând în cele din urmă la Paris, unde a absolvit Şcoala Franceză de Gastronomie Ferrandi, cu specializarea Management în Restauraţie şi Hoteluri.

Omul care a crezut în mine când am intrat în acest domeniu se numește Werner Kushner, şi era director -este încă- la Relais Plaza, unul dintre restaurantele hotelului Plaza Athénée, unde am lucrat timp de 8 ani”. 

Au urmat 3 ani la Fouquet’s, unul dintre cele mai luxoase restaurante din Paris, în calitate de Premier Maître D’Hôtel, apoi Brasserie de L 'Alma și Stella Maris, în funcţia de Director. După aceste experienţe, Remus a cumpărat primul său restaurant, Saveurs et Salon, care a intrat în Ghidul Michelin. A urmat apoi încă o achiziţie, un restaurant în Cartierul Latin, pe malul Senei, Cote Seine.

Remus are trei copii de care este foarte mândru. Anais are 24 de ani şi este în prezent masterandă la Strasbourg, fiind licenţiată în Literatură Modernă la Sorbona. Hugo este licean, iar mezinul, Alexandru, are 11 ani, şi este sportivul familiei, practicând tenis de performanţă. “Toţi trei locuiesc în Paris, şi îmi este greu să nu-i am aproape în permanenţă”, spune Remus.

Sunt un om vesel şi iubesc viaţa, iar de aici totul devine mai ușor. În viaţa profesională am reuşit datorită pasiunii pe care o am pentru L’ Art de la table”.

Cu Dezbrăcatu’ a existat chiar din primul moment o simpatie reciprocă. La Cireaşa de pe tort sunt înconjurat de o echipă de profesionişti, iar atmosfera este destinsă, ceea ce mă face să mă simt în largul meu”.

 

 


Retete: Piure de cartofi dulci cu raţă confiată,    

Stiri/Articole: Costin Mărculescu încheie sezonul cu o mare petrecere    Florentina Opriş găteşte sănătos şi gustos    Roxana Nemeş pregăteşte o cină senzatională    

Contact FAQ